מתכון לאמפנדס טונה

מתי : יום שישי 

זמן: צהריים

למה: מי לא רוצה לזלול מנה מנחמת,חמה, מטוגנת שאפשר לנגב אותה עם מגוון רטבים

רמת קושי:  אין, פשוט תכינו כמות כפולה ותקפיאו לשבוע שאחרי

החומרים 

לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 2 כפיות מלח
  •  1 כוס מים

למלית הטונה:

  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 פלפל אדום מתוק קצוץ
  • 2 עגבניות מרוקנות מהתוכן קצוצות
  • 2 כפות כוסברה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חצי כפית פלפל צ'ילי
  • 2  קופסאות טונה מסוננות

במה טובלים?

  • טחינה ירוקה
  • צימיצורי
  • רוטב ויניגרט
  • חומוס

הוראות הכנה:

  1. מכניסים למיקסר את הקמח ביחד עם המלח והחמאה המומסת ומחצית מכמות המים ומתחילים עם הלישה, בהדרגה מוסיפים את שארית המים עד שנוצר בצק חלק ואחיד. מניחים את הבצק למנוחה של כ-15 דקות מכוסה במגבת.
  2. לאחר המנוחה לשים את הבצק שוב עוד כ-5 דקות.
  3. בינתיים מכינים את המלית: מטגנים במחבת את הבצלים ביחד עם הפלפל האדום עד שהם מתרככים, מוסיפים את העגבניות החתוכות לקוביות ו-2 כפות כוסברה קצוצה ( למי שלא אוהב ניתן להחליף בפטרוזיליה ). מערבבים מעט, מתבלים ומכבים את האש. מוסיפים את הטונה ומערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  4. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, חלק אחד שמים בצד ומתחילים לעבוד על השני, על משטח מקומח מעט מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ וחותכים ממנו עיגולים בעזרת חותכן עגול או קערה קטנה. מניחים על כל עיגול כף נאה מהמלית, מורחים מסביב לבצק מעט מים עם האצבע ומקפלים את הבצק ל-2 . מהדקים את הסגירה של הבצק בעזרת מזלג מקומח קלות. כך ממשיכים עם גם עם כדור הבצק השני, עד שנגמר כל המילוי.
  5. מניחים את האמפנדס על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה עם מעט מאוד מים ומפזרים מעל מעט שומשום. אופים בחום של 180 מעלות 20-25 עד שהאמפנדס משחימים.
  6. טיגון – בסיר קטן ועמוק מחממים שמן עמוק, ברגע שהשמן מגיע לרתיחה קלה "זורקים" את האמפנדס לסיר ומטגנים עד הזהבה. 

טיפים

תכינו כמות כפולה ( אפילו כפול 4 ) פעם אחת תהיה לכם קצת יותר עבודת ידיים אבל אחר כך תוכלו להנות מהקלות שבה ארוחת צהריים בשישי תהיה כ"כ מהירה.

לפני שמטגנים/אופים מוציאים את הקופסא הקפואה להפשרה קלה ל15 דק בחוץ בינתיים מחממים תנור/שמן ובקלי קלות אופים/מטגנים.

צרפו סלט ירוק ליד האמפנדס ותהנו מארוחה טעימה.

שיתוף: