מתי : יום שישי
זמן: צהריים
למה: מי לא רוצה לזלול מנה מנחמת,חמה, מטוגנת שאפשר לנגב אותה עם מגוון רטבים
רמת קושי: אין, פשוט תכינו כמות כפולה ותקפיאו לשבוע שאחרי
החומרים
לבצק:
- 500 גרם קמח
- 150 גרם חמאה מומסת
- 1/2 2 כפיות מלח
- 1 כוס מים
למלית הטונה:
- 2 בצלים קצוצים
- 1 פלפל אדום מתוק קצוץ
- 2 עגבניות מרוקנות מהתוכן קצוצות
- 2 כפות כוסברה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- חצי כפית פלפל צ'ילי
- 2 קופסאות טונה מסוננות
במה טובלים?
- טחינה ירוקה
- צימיצורי
- רוטב ויניגרט
- חומוס
הוראות הכנה:
- מכניסים למיקסר את הקמח ביחד עם המלח והחמאה המומסת ומחצית מכמות המים ומתחילים עם הלישה, בהדרגה מוסיפים את שארית המים עד שנוצר בצק חלק ואחיד. מניחים את הבצק למנוחה של כ-15 דקות מכוסה במגבת.
- לאחר המנוחה לשים את הבצק שוב עוד כ-5 דקות.
- בינתיים מכינים את המלית: מטגנים במחבת את הבצלים ביחד עם הפלפל האדום עד שהם מתרככים, מוסיפים את העגבניות החתוכות לקוביות ו-2 כפות כוסברה קצוצה ( למי שלא אוהב ניתן להחליף בפטרוזיליה ). מערבבים מעט, מתבלים ומכבים את האש. מוסיפים את הטונה ומערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, חלק אחד שמים בצד ומתחילים לעבוד על השני, על משטח מקומח מעט מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ וחותכים ממנו עיגולים בעזרת חותכן עגול או קערה קטנה. מניחים על כל עיגול כף נאה מהמלית, מורחים מסביב לבצק מעט מים עם האצבע ומקפלים את הבצק ל-2 . מהדקים את הסגירה של הבצק בעזרת מזלג מקומח קלות. כך ממשיכים עם גם עם כדור הבצק השני, עד שנגמר כל המילוי.
- מניחים את האמפנדס על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה עם מעט מאוד מים ומפזרים מעל מעט שומשום. אופים בחום של 180 מעלות 20-25 עד שהאמפנדס משחימים.
- טיגון – בסיר קטן ועמוק מחממים שמן עמוק, ברגע שהשמן מגיע לרתיחה קלה "זורקים" את האמפנדס לסיר ומטגנים עד הזהבה.
טיפים
תכינו כמות כפולה ( אפילו כפול 4 ) פעם אחת תהיה לכם קצת יותר עבודת ידיים אבל אחר כך תוכלו להנות מהקלות שבה ארוחת צהריים בשישי תהיה כ"כ מהירה.
לפני שמטגנים/אופים מוציאים את הקופסא הקפואה להפשרה קלה ל15 דק בחוץ בינתיים מחממים תנור/שמן ובקלי קלות אופים/מטגנים.
צרפו סלט ירוק ליד האמפנדס ותהנו מארוחה טעימה.