מתכון לעוגת פרג קוקוס ותפוזים

יש האומרים, שאכילת פרג דווקא בפורים היא בגלל שאסתר המלכה ששהתה בארמונו של אחשוורוש אכלה רק זרעים של פרג כדי לשמור על הכשרות

אך יש האומרים שאכילת פרג בפורים נובעת מכך שזאת העונה של השנה שפורחים פרחי הפרג

ומבחינתנו, רק הרווחנו עוד תירוץ טוב בשביל להתענג על מאפים ומתוקים מלאים בפרג

ואת העוגה הזאת אתם חייבים להכין

מתכון ל – 2 תבניות אינגלייש קייק/ תבנית עגולה קוטר 24 ס"מ

החומרים:

  1. 3 ביצים
  2. 1 כוס סוכר (200 גרם)
  3. 1 שקית סוכר וניל
  4. 2/3 כוס שמן (175 מ"ל)
  5. 1 כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל)
  6. גרידת תפוז מתפוז שלם
  7. גרידת לימון מלימון שלם
  8. 1 כוס קמח תופח מנופה (140 גרם)
  9. 1 כוס פרג (70 גרם)
  10. 1 כוס קוקוס (100 גרם)

לקרם שוקולד:

  1. 1 חבילה שוקולד מריר
  2. 1 חבילה של שמנת צמחית (250 מ"ל) או קרם קוקוס ( 250 מ"ל)

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה גדולה שמים את הביצים, הסוכר, סוכר וניל ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית 2-3 דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
  3. מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף לעוד 2 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את המיץ תפוזים, גרדת תפוז, גרדת לימון, קמח תופח או קמח רגיל + שקית אבקת אפיה, פרג וקוקוס וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה.
  5. משמנים היטב את תבנית האפיה, יוצקים לתוכה את התערובת ואופים בערך 40 דקות או עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע (ממליצה לבדוק בעזרת קיסם)
  6.  הכנת הזיגוג: בקערת זכוכית לשים את השוקולד והשמנת ולהמיס במיקרוגל, מוציאים (זהירות חם) מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה, יוצקים על העוגה בנדיבות כשהיא חמה ומוכנה.

טיפים: 

את השוקולד להמיס בפולסים קטנים, כ-20 שניות כל סיבוב כדי שהשוקולד לא יישרף.

חוררו את העוגה בעזרת קיסם לפני שיוצקים את הזיגוג כדי שהשוקולד יחדור לתוכה.

השתמשו בעוגה רק בפרג טחון טרי, אחרת העוגה תצא לכם מרה מאוד

שיתוף: