סלט פפאיה

סלט סום טאם, או סלט פפאיה תאילנדי, היא מנה קלאסית ואופיינת במטבח התאילנדי

מארחים או מתארחים?

סלט פפאיה הוא סלט מרענן וצבעוני שיכבוש כל חיך שיטעם אותו

הוא קליל, לא דורש הרבה עבודה אבל עושה רושם של סלט יוקרתי ומיוחד

החומרים:

1 פאפיה ירוקה בינונית

1 חבילת עירית

1 גזר

1 בצל סגול קטן

2 כוסות עגבניות שרי חצויות

1 פלפל אדום חריף

לרוטב:

1/4 כוס מיץ לימון

2 כפות סוכר חום

1 שן שום כתושה

2 כפות רוטב דגים תאילנדי

אופציה לשידרוג:

כוסברה

בוטנים מלוחים חצויים / קשיו מלוח קלוי שבור גס

הוראות הכנה:

  • קולפים את הפפאיה ומוציאים את כל הזרעים.
  • חותכים את הפפאיה לגפרורים: אפשר לפרוס אותה עם סכין או קולפן ואז לחתוך לגפרורים, ואפשר גם להשתמש בקולפן ג'וליינים או מנדולינה.
  • טיפ: אפשר גם פשוט לגרר את הפפאיה על החלק הגס של הפומפייה.
  • שמים את גפרורי הפפאיה בשקית ניילון עמידה ובעזרת פטיש שניצלים או עלי (של מכתש ועלי) חובטים בה בערך חצי דקה קצת כדי לרכך את הסיבים שלה.
  • מעבירים לקערה.
  • את עגבניות השרי חותכים לרבעים 
  • את הגזר מגרדים על החלק הדק של הפומפייה 
  • את הפלפל החריף פורסים דק.
  • בוחשים באגרסיביות עם כף עץ (או מועכים עם הידיים) כדי למעוך את העגבניות ולשחרר את המיצים שלהן.
  • מוסיפים את הרוטב
  • טועמים ומאזנים טעמים – מוסיפים עוד מכל המרכיבים לפי העדפה אישית (למשל: אם חמוץ לכם מדי מוסיפים סוכר ולהפך – אם מתוק מוסיפים עוד מיץ לימון).

שיתוף: