אוזני המן מבצק נימוח ובמילוי פרג ואגוזים

בהמשך לחגיגות הפרג בפורים

אין כמו מתכוני קלאסיקות בחגים

החומרים :

  1. קילו קמח תופח
  2. 2 שקיות סוכר וניל
  3. 3 יחידות חלמון ביצה
  4. כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל)
  5. גרידת תפוז 
  6. כוס סוכר (179 גרם)
  7. 2 חבילות מחמאה (400 גרם סה"כ)

למלית פרג:

  1. 100 גרם סוכר 
  2. 150 מ"ל חלב סויה 
  3. 2 כפות מחמאה 
  4. 150 גרם פרג טחון טרי בלבד 
  5. 100 גרם אגוזי מלך טחונים 
  6. 2 חלמונים מביצה מספר לארג'

אבקת סוכר לציפוי

הוראות הכנה לבצק:

  1. מערבבים את כל חומרי הבצק (כל החומרים חוץ ממלית הפרג ואבקת הסוכר) במיקסר כ- 5 עד 10 דקות עד קבלת מרקם אחיד ונוח לעבודה.
  2. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל- 1/2 שעה.
  3. מקמחים משטח עבודה, יוצרים כדורים, מרדדים לעלה דק ויוצרים עיגולים בעזרת שבלונה או כוס גדולה מקומחת.
  4. בכל עיגול מניחים כפית ממרח פרג וסוגרים לצורת אוזן המן.
  5. מניחים על נייר אפייה בתבנית, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות עד השחמה קלה כ- 10 דקות.
  6. מוציאים, מצננים ובוזקים אבקת סוכר.

הוראות הכנה למלית פרג:

  1. בסיר קטן שמים סוכר, חלב סויה, מחמאה  ומחממים על להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה.
  2. מוסיפים פרג ואגוזים טחונים (וקוקוס, אם בחרתם במיקס) ומערבבים היטב עד שאחיד.
  3. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה חלמון חלמון תוך כדי ערבוב מהיר.
  4. מצננים את התערובת במשך כשעה בטמפרטורת החדר עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח ומתייצבת.

טיפים –

  1. רוצים לשדרג את המראה? לאחר שהבצק מוכן פזרו כף שטוחה של פרג על הבצק וערבבו שוב למספר דקות. על הבצק יופיעו נקודות שחורות של הפרג, מה שייתן מראה משדרג
  2. אוהבים שילוב של שוקולד ופרג? לאחר אפייה ולאחר שהעוגיה מתקררת זלפו מעל גאנש שוקולד
  3. גאנש שוקולד: 1 חבילת שוקולד מריר + 6 כפות חלב סויה/קרם קוקוס, ערבבו במיקרו ולתערובת אחידה ובעזרת מזלג או שקית זילוף, זלפו מעל האוזני המן את השוקולד.
  4. אוהבים שילוב של פרג וקוקוס? במקום 50 גרם אגוזי מלך ניתן לשים 50 גרם קוקוס ו50 גרם אגוזי מלך

שיתוף: