בהמשך לחגיגות הפרג בפורים
אין כמו מתכוני קלאסיקות בחגים
החומרים :
- קילו קמח תופח
- 2 שקיות סוכר וניל
- 3 יחידות חלמון ביצה
- כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל)
- גרידת תפוז
- כוס סוכר (179 גרם)
- 2 חבילות מחמאה (400 גרם סה"כ)
למלית פרג:
- 100 גרם סוכר
- 150 מ"ל חלב סויה
- 2 כפות מחמאה
- 150 גרם פרג טחון טרי בלבד
- 100 גרם אגוזי מלך טחונים
- 2 חלמונים מביצה מספר לארג'
אבקת סוכר לציפוי
הוראות הכנה לבצק:
- מערבבים את כל חומרי הבצק (כל החומרים חוץ ממלית הפרג ואבקת הסוכר) במיקסר כ- 5 עד 10 דקות עד קבלת מרקם אחיד ונוח לעבודה.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל- 1/2 שעה.
- מקמחים משטח עבודה, יוצרים כדורים, מרדדים לעלה דק ויוצרים עיגולים בעזרת שבלונה או כוס גדולה מקומחת.
- בכל עיגול מניחים כפית ממרח פרג וסוגרים לצורת אוזן המן.
- מניחים על נייר אפייה בתבנית, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות עד השחמה קלה כ- 10 דקות.
- מוציאים, מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
הוראות הכנה למלית פרג:
- בסיר קטן שמים סוכר, חלב סויה, מחמאה ומחממים על להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה.
- מוסיפים פרג ואגוזים טחונים (וקוקוס, אם בחרתם במיקס) ומערבבים היטב עד שאחיד.
- מסירים מהאש ומוסיפים פנימה חלמון חלמון תוך כדי ערבוב מהיר.
- מצננים את התערובת במשך כשעה בטמפרטורת החדר עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח ומתייצבת.
טיפים –
- רוצים לשדרג את המראה? לאחר שהבצק מוכן פזרו כף שטוחה של פרג על הבצק וערבבו שוב למספר דקות. על הבצק יופיעו נקודות שחורות של הפרג, מה שייתן מראה משדרג
- אוהבים שילוב של שוקולד ופרג? לאחר אפייה ולאחר שהעוגיה מתקררת זלפו מעל גאנש שוקולד
- גאנש שוקולד: 1 חבילת שוקולד מריר + 6 כפות חלב סויה/קרם קוקוס, ערבבו במיקרו ולתערובת אחידה ובעזרת מזלג או שקית זילוף, זלפו מעל האוזני המן את השוקולד.
- אוהבים שילוב של פרג וקוקוס? במקום 50 גרם אגוזי מלך ניתן לשים 50 גרם קוקוס ו50 גרם אגוזי מלך