טיפים לאפייה של עוגת גבינה

כשמדברים על שבועות, הדבר הראשון שעולה זה:

 "ואי איך בא לי כוס קפה עם עוגת גבינה טובה"

הרבה אנשים נמנעים מלהכין עוגת גבינה אפויה מהפחד שהיא תיפול, יצאו הרבה סדקים, היא לא תהיה אפויה מספיק מבפנים – מוכר לכם?

אז אומנם יש עוד קצת זמן עד שבועות, אבל כדי שתתחילו להתאמן כבר מעכשיו, אנחנו בטוחים שתתענגו עליה בשבת

השף של אספרגוס מגיע עם 10 טיפים לעוגת גבינה שלא תבייש אף עוגה של קונדיטוריה טובה.

  1. התבנית המושלמת להכנת עוגת גבינה היא התבנית הקפיצית.
    תבנית קפיצית תבטיח פירוק קל של דפנות התבנית וחילוץ העוגה ללא מאמץ.
  2. שימון טוב עם חמאה של דפנות התבנית יבטיח עלייה מבוקרת ונטולת תקלות של העוגה.
  3. רצוי להוציא מהמקרר את המצרכים להכנת העוגה – הגבינות, הביצים והחמאה – לפחות חצי שעה לפני הכנת העוגה. מצרכים בטמפרטורת החדר הם רכים יותר ונוחים יותר לעיבוד, מה שימנע ערבוב יתר.
  4. רגישים למראה סדקים בעוגה? תוסיפו 2 כפות קורנפלור או 2 כפות קמח. פעולה זו תמנע מהסדקים להופיע.
  5. איך גורמים לתפיחה מבוקרת ואחידה של העוגה בזמן האפייה – אדים!
    שימו בתחתית התנור תבנית עם מים כדי לייצר אדים בזמן האפייה.
  6. כדי שדפנות העוגה יצאו בהירות ונקיות ממש כמו תוך העוגה, חשוב לווסת את החום בדפנות התבנית: עטפו את דפנות התבנית מבחוץ ברצועה עבה של נייר כסף זה יעשה את העבודה.
  7. רוב מתכוני עוגת הגבינה ידרשו אפייה בשני שלבים. בשלב הראשון תתרחש אפייה בחום גבוה לזמן קצר, שבו העוגה תקבל קרום זהוב מלמעלה ותתפח. בשלב השני תתרחש אפייה בחום נמוך לאורך זמן על מנת לייבש את העוגה.
  8. לאחר שעברו 10 דקות מתחילת האפייה, רצוי לעבור בזהירות באמצעות סכין ולהפריד בין שולי התבנית לבין העוגה. פעולה זו תמנע היווצרות סדקים, קריסה של מרכז העוגה.
    לאחר 10 דק של אפייה בחום גבוה ולאחר שהפרדתם עם סכין את שולי התבנית – לא לפתוח את התנור עד סוף האפייה!
  9. מתי מוכן? עוגת גבינה אפויה מוכנה כאשר שולי העוגה יציבים ומרכז העוגה כמעט יציב לחלוטין, אך עדיין רוטט מעט.
  10. קירור הדרגתי הוא קריטי כדי שעוגת הגבינה לא תצנח או תקרוס: כשהעוגה התייצבה אך עדיין מעט רוטטת במרכזה, כבו את התנור ופתחו את הדלת, אך השאירו את העוגה בפנים. חכו שעה, הוציאו את העוגה, קררו עוד כשעתיים בטמפרטורת החדר ולאחר מכן הכניסו למקרר.

שיתוף: